04-03-08

Ontstaan: V.Z.W. Tussen Berg en Dal

 

 

Juli 2003, Oostveld kermis: Bij ne goeie Leffe werd beslist een wijkfeest te organiseren om de buren te leren kennen.

We wonen immers in het nieuw gedeelte van Nieuwendorpe, allemaal nieuwbouwwoningen en dus vreemden voor elkaar.Zo gezegd, zo gedaan: diezelfde zomer kwamen alle buren samen op een picknick in de weide achter onze straat. Dit was de start van wat een jaarlijkse traditie zou worden, al was het in een ander kleedje, namelijk onder de vorm van een barbecue of paëlla-avond in een tent. Omdat we elkaar in de winter wat minder zien werd al snel het idee opgevat om eveneens een nieuwjaarsdrink te geven.Vorige zomer werd dan ook de vijfde editie gevierd.

 Gezien we ook graag onze achterburen wat beter wilden leren kennen, en ook wel eens wilden zwaaien naar de bewoners van het begin van de straat werd op de nieuwjaarsdrink op 6 januari 2008 ook het eerste gedeelte van Nieuwendorpe gevraagd, alsook de Amaat Dumontstraat. En wat blijkt: veel volk, veel interesse en dus een groot succes.

 Zoiets vraagt om vervolg én om uitbreiding. We hebben dan ook met vijf koppels de koppen bij elkaar gestoken. Het oprichten van een vzw was het logische gevolg.We hebben alvast een naam gevonden: ‘Tussen berg en dal’. Éen van de komende weken verschijnen we in het staatsblad en zijn we een feit.

 

Ben je een bewoner van Nieuwendorpe, Amaat Dumonstraat of Kerkeveld te Oedelem schrijf dan alvast 30 augustus 2008 in uw agenda voor een lekkere en gezellige BBQ!  Meer nieuws kan je vinden op deze blog of ten gepaste tijde… in de brieven bus….. 
 Tot gauw…

Jan

 

vzw start

   

Wie zijn wij?

Wouter (voorzitter) & Trui Nieuwendorpe 63

Jan & Inge (secretaris) Nieuwendorpe 46

Birger & Ilse (penningsmeester) Nieuwendorpe 53

Jan (bestuurslid) & Els Nieuwendorpe 55


 

20:35 Gepost door vabi | Permalink | Commentaren (0) | Tags: v z w tussen berg en dal |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.